
Kategorier
Originale kveik kulturer består av flere gjærstammer i hver kultur, og uten at alle gjærstammene er på plass er det ikke fullkommen kveik. Hver stamme i kulturen bidrar med smak og aroma, og den originale sammensetningen er det som gir den unike smak og aroma fra kveiken.
Kveik Yeastery produserer de originale kulturene slik de opprinnelig har blitt brukt, og dette er første gang original kveik er tilgjengelig som tørrgjær. Kveiken er produsert på norsk malt for å simulere miljøet som gjærcellene er vant til, og for å produsere en mest mulig autentisk kveik.
Bryggeriforpakning på 200g er tilstrekkelig for 1000 liter ved 1060 OG.
Kveik Yeastery


K.9 Ebbegarden Kveik 200g - Original kultur
Ebbegarden kveik, originalkultur fra Stordalen. Gir et fruktig øl med preg av tropiske frukter, og fremhever humlens bitterhet. Intensiteten er middels til høy ved høye gjæringstemperaturer, og ved lavere temperaturer vil den være mindre intens.
- Kjøp
- Les mer

K.14 Eitrheim Kveik 200g - Original kultur
Eitrheim multikultur kveik fra Reidar Eitrheim ved Hardangerfjorden. Gir en fruktig smak av moden pære, plomme, rosin, sviske og honning, og er svært allsidig. 200g rekker for 1000 liter.
- Kjøp
- Les mer

K.22 Stalljen Kveik 200g - Original kultur
Stalljen multikultur kveik fra Seljeset i Hornindal. Smak og aroma har toner av epler og moden frukt, og hint av nellik og anis. Intensiteten er middels til høy ved høye temperaturer, og mindre intens ved lave - da perfekt for et crisp øl som pilsner.
- Kjøp
- Les mer